TIPS & TRUCS

WAT TE DOEN BIJ EEN TEKENBEET.

Teken: klein maar zeker niet onschuldig.

Klik op het plaatje als je wilt weten wat je moet doen als je door een teek gebeten bent.LEGIONELLA

Bent u op vakantie geweest of gewoon wat langer van huis geweest, klik dan op het plaatje hiernaast voor wat belangrijke tips.


LET OP. WAARSCHUWING.

Klik op het plaatje rechts voor meer informatie en tips over colporteurs.Ongetwijfeld heeft u het ook gemerkt !

Ieder jaar zal er ongetwijfeld weer een enorme kolonie meeuwen neerstrijken op onze daken. Ze nestelen zich daar en gaan de hele dag op zoek naar voedsel. Dat gaat gepaard met een enorm gekrijs.

Veel mensen ondervinden daar ernstige hinder van.

Wij willen u dan ook dringend verzoeken deze beesten niet te voeren en zeker geen voedselresten over het balkon te gooien. De overlast zal alleen maar erger worden en langer gaan duren. Spreek zo nodig u mede bewoners, die toch voeren, erop aan.

HUISVUIL

Geen kasten, stoelen en dergelijke in het containerhok zetten. Wanneer u het even kwijt wilt, doet u er dan een briefje op wanneer het wordt opgehaald. Denk er wel aan dat u het op de bewuste dag zelf naar buiten moet brengen. De ophaaldienst haalt het niet uit het containerhok.

Glas dient u in de glasbak te deponeren maar in ieder geval niet in de containerruimte neer zetten in de hoop dat dit dan voor u opgeruimd wordt.

AFSTANDBEDIENING GARAGEDEUR

Sinds 18 december 2018 zijn er nieuwe afstandbedieningen voor de garagedeur in gebruik genomen. Gebruik het onderste gele knopje voor het uitrijden en het bovenste gele knopje voor het inrijden. Als u dit verkeerd of omgekeerd gebruikt zal het licht op rood blijven staan en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.
Klik hier voor een voorbeeld afbeelding.

Let op: bewaar het doosje (waarop een code staat) waarin de nieuwe zender aan u is uitgereikt goed. U heeft dit nodig wanneer u b.v. verhuist zodat ook de zender netjes kan worden overgedragen aan een nieuwe bewoner, maar ook bij vermissing of diefstal.


VINDT U DE LETTERS OP DE WEBSITE TE KLEIN?

Vindt u de letters op de website wat te klein volg dan eens de tips voor Windows op deze site.

BEZOEK

Wanneer u bezoek heeft dient uw bezoek te parkeren op de Mozartlaan of Laan van Meerdervoort en dus niet op een lege plaats in de garage.

Ook niet tegen het hek ter hoogte van ons mooie Mozartpark. Dit is geen parkeerplaats. U bent als bewoner verantwoordelijk voor uw bezoek.

Ons complex is geen 'speelplaats' voor kleinkinderen. Het is dan ook niet toegestaan in de hal te voetballen of de galerij te gebruiken als 'speeltuin'!

Voorkom overlast en zo ook ergernissen.

ONGELUKJES

Wanneer u een lekkende vuilniszak heeft of de hond heeft per ongeluk zijn/ haar behoefte gedaan, is het fijn wanneer u dit zelf even netjes opruimt en niet laat liggen voor de schoonmaak dienst.

Het is niet de bedoeling uw hond in de garage uit te laten! Wanneer hier een ‘ongelukje’ gebeurt dient u dit zelf op te ruimen! Wel zo hygiënisch!

NUTTIGE APP VOOR UW WOONOMGEVING

De Gemeente Den Haag heeft een hele nuttige APP ontwikkeld. Een zogenaamde omgevingsalert.

Via deze app voor uw smartphone of Ipad wordt u, indien aangemeld, op de hoogte gehouden van aangevraagde of verleende vergunningen voor het gebruik van de openbare ruimte.

Denk aan b.v. een kapvergunning, vergunning voor een evenement of een omgevingsvergunning (de voormalige bouwvergunning).

U kunt de APP downloaden via de Apple Appstore (IOS) of via Google Play (Android).


TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN DE AFZUIGKAP

Omdat er de laatste tijd regelmatig klachten zijn over (het gebruik) van de afzuigkap in de keuken, is in overleg met de Bewonersconsulent een aparte pagina gemaakt met tips over het gebruik van die afzuigkappen.

Klik op het plaatje hier boven om maar die pagina te gaan.