TERUGBLIKKEN

Op deze pagina plaatsen wij zo nu en dan terugblikken op incidentele en vaste activiteiten met daarbij eventueel en indien mogelijk een fotogalerij.


INFORMATIEBIJEENKOMST

PLOTSELING ZORG NODIG EN DAN??

In samenwerking met de Ouderenconsulente van de Henneberg in Loosduinen organiseerde de Activiteitencommissie de Componist op woensdag 25 januari een informatieochtend in De Dirigent. Vooraf waren huis-aan-huis flyers verspreid en hingen in de liften en de vitrinekasten eveneens flyers.

Een redelijk grote opkomst luisterde aandachtig naar een presentatie van ouderenconsulente Monique en haar collega Astrid. Hierna ontstond een spontaan vragenuurtje waarbij vragen aan de orde kwamen zoals bijvoorbeeld -hoe meld je een contactadres of een sleuteladres”; - hoe regel je thuiszorg en hoe regel ik huishoudelijk hulp?

Al met al een zeer geslaagde en informatieve bijeenkomst die zeker voor een herhaling vatbaar is.

Een wat uitgebreider verslag vindt u door op onderstaande button te klikken.

NIEUWJAARS HAPPY HOUR

Op vrijdag 6 januari jongstleden was het eindelijk weer eens ouderwets druk in De Dirigent. De laatste keer dat wij met elkaar nieuwjaar konden vieren was in 2020 en wij hadden toen nog geen flauw idee wat ons allemaal te wachten stond.

Nog geen twee maanden later mocht er niets meer, moesten wij mondkapjes dragen, was handen schudden uit den boze, moesten wij anderhalve meter afstand tot elkaar aanhouden en mochten wij geen enkel bezoek meer ontvangen. Alles ging dicht en niets mocht er meer. Niemand ontliep de dans. Was het niet omdat er in je directe omgeving iemand ernstig ziek werd of misschien zelfs wel overleed dan was het wel omdat je zelf besmet raakte door dat vreselijke virus. Er leek dan ook geen einde te komen aan de pandemie.


Nu bijna drie jaar later konden wij elkaar eindelijk, zonder extra maatregelen, weer een gezond, veilig en gelukkig nieuwjaar wensen op de eerste Happy Hour van het nieuwejaar. En dat deden wij in grote getalen. Bij binnenkomst werd ons een heerlijk glas Prosecco aangeboden door de activiteitencommissie waarna een geanimeerde en feestelijke ontmoeting kon plaatsvinden onder het genot van, door de mensen van de activiteitencommissie, zelf gemaakte hapjes.

Laten wij hopen dat wij de komende tijd weer kunnen genieten van onze vrijheden en dat De Dirigent weer, zoals vanouds, een plaats wordt waar alle bewoners van de Componist graag komen om elkaar te ontmoeten, elkaars lief en leed te delen, zo maar een kopje koffie of thee komen drinken of om aan die gezellige vaste en incidentele activiteiten deel te nemen.

Een woord van dank aan de activiteitencommissie die ons in de gelegenheid stelde om elkaar op deze gezellige manier te ontmoeten is op zijn plaats.

De volgende Happy Hour zal plaatsvinden op vrijdag 3 maart a.s. vanaf 16 uur.