VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Tijdens de vaste activiteiten, behalve op de woensdagavond en tijdens "Bewegen voor ouderen", kunt u natuurlijk ook gewoon binnenlopen voor een kopje koffie of thee en een gezellige babbel. U bent altijd welkom!!

VRIJWILLIGERS

Er is dringend behoefte aan vrijwilligers. Personen die af en toe een keer als gastvrouw of gastheer willen optreden. Met de weinige vrijwilligers die we momenteel hebben, kunnen we de huidige activiteiten niet blijven volhouden. Wilt u ook een handje helpen, meld u dan aan met een briefje in de brievenbus van 251 of stuur een mailbericht naar baton@bcdecomponist.nl. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder we een beroep op u hoeven te doen. Het is bovendien ook heel gezellig werk.EINDELIJK KON EN MOCHT HET WEER


Op vrijdag 6 januari jongstleden was het eindelijk weer eens ouderwets druk in De Dirigent. De laatste keer dat wij met elkaar nieuwjaar konden vieren was in 2020 en wij hadden toen nog geen flauw idee wat ons allemaal te wachten stond.

Nog geen twee maanden later mocht er niets meer, moesten wij mondkapjes dragen, was handen schudden uit den boze, moesten wij anderhalve meter afstand tot elkaar aanhouden en mochten wij geen enkel bezoek meer ontvangen. Alles ging dicht en niets mocht er meer. Niemand ontliep de dans. Was het niet omdat er in je directe omgeving iemand ernstig ziek werd of misschien zelfs wel overleed dan was het wel omdat je zelf besmet raakte door dat vreselijke virus. Er leek dan ook geen einde te komen aan de pandemie.

Nu bijna drie jaar later konden wij elkaar eindelijk, zonder extra maatregelen, weer een gezond, veilig en gelukkig nieuwjaar wensen op de eerste Happy Hour van het nieuwejaar. En dat deden wij in grote getalen. Bij binnenkomst werd ons een heerlijk glas Prosecco aangeboden door de activiteitencommissie waarna een geanimeerde en feestelijke ontmoeting kon plaatsvinden onder het genot van, door de mensen van de activiteitencommissie, zelf gemaakte hapjes.

Laten wij hopen dat wij de komende tijd weer kunnen genieten van onze vrijheden en dat De Dirigent weer, zoals vanouds, een plaats wordt waar alle bewoners van de Componist graag komen om elkaar te ontmoeten, elkaars lief en leed te delen, zo maar een kopje koffie of thee komen drinken of om aan die gezellige vaste en incidentele activiteiten deel te nemen.

Een woord van dank aan de activiteitencommissie die ons in de gelegenheid stelde om elkaar op deze gezellige manier te ontmoeten is op zijn plaats.

De volgende Happy Hour zal plaatsvinden op vrijdag 3 februari a.s. vanaf 16 uur.


TEKENEN EN SCHILDEREN

De Rembrandtgroep

Een van de eerste activiteiten die na de lange sluitingstijd van de Dirigent weer enthousiast aan de slag is gegaan is de Rembrandtgroep. U vindt hieronder een leuke foto impressie van deze enthousiaste amateur-kunstenaars in spé.