Terugblikken


Op deze pagina vindt u terugblikken op activiteiten die in het nabije verleden hebben plaatsgevonden en die ook voor de toekomst nuttige informatie kunnen bevatten.

Terugblikken

TERUGBLIK OP EEN ZONDAGSE KOFFIEOCHTEND

Iedere derde zondag van de maand is er in De Dirigent zo’n gezellige zondagse koffieochtend. Zo ook op zondag 19 november jl.

Door te klikken op de afbeelding hiernaast ziet u een aantal leuke foto’s van deze gezellige ochtend.


Afbeelding van wijkagenten

Kennismaking met wijkgent Sandra Gilbert

Dinsdagochtend 24 oktober was een flink aantal medebewoners afgekomen op de aangekondigde kennismakingsbijeenkomst met onze wijkagent Sandra Gilbert en haar collega Politieambtenaar Huid de Jong.

Sandra vertelde het een en ander over haar functie en taak en Huib de Jong gaf een presentatie over Babbeltrucs en Phishing.
In Loosduinen werken 10 wijkagenten verdeeld over de diverse wijken. Zij draaien onregelmatige diensten en bij aanvang van hun dienst is er een kort overleg, briefing, waarbij zij op de hoogte worden gesteld van de laatste bijzonderheden in het stadsdeel en waarbij taken worden verdeeld.

De wijkagent weet wat er speelt in onze wijk en zij werkt nauw samen met het Handhavingsteam. Sandra heeft nog een neventaak waarvoor zij een speciale opleiding heeft gevolgd, dat is de functie van familieagent. Een familieagent wordt ingeschakeld bij bijvoorbeeld ernstige incidenten, aanrijdingen of een onnatuurlijke dood. Zij vormen dan het aanspreek- en informatiepunt voor de familie(s).
Vanuit de zaal worden vragen gesteld, waarbij onder andere aan de orde komen, de bereikbaarheid van Sandra, rondslingerende scooters, afval, foutparkeren, campers en vrachtwagens op de Mozartlaan en het gevaarlijke kruispunt Aaltje Noorderwierstraat hoek Mozartlaan.

Huib de Jong geeft in het kort uitleg over hoe te handelen en/of het voorkomen bij babbeltrucs en Phishing. Het eerste is vooral op straat of aan de deur en het tweede is voor een digitaal probleem. Na afloop van de bijeenkomst lagen er folders klaar over babbeltrucs en de veiligheid van senioren. Klik HIER voor de folder. De folder zal binnenkort ook nog huis-aan-huis worden verspreid in ons complex.

Al met al kan worden teruggezien op een geslaagde ochtend waarbij vooral veel informatie kon worden vergaard over onze eigen veiligheid.

Pubquiz

Leerzame Pub quiz

Op een herfstachtige zondagmiddag, 15 oktober 2023, hebben 28 bewoners van ons complex zich gezellig gestort op de Pub quiz, die georganiseerd werd door de Activiteitencommissie.
In teams van vier werd er gestreden om de eer en de eeuwige roem.
Zo konden we kennismaken met De Eenlingen, Bonne Chance, Dreamteam, De Bolle Bozen, Oh, oh, Den Haag Dames, en Dameskwartet.
De vier rondes waren dit keer: Oh, oh Den Haag, Eten & drinken, Sport & spel en Weet ik veel.
Niemand behaalde in de eerste ronde van 10 vragen de volle winst. Struikelblokken waren vooral het aantal werkers op de Haagse markt, Ongeveer 1000, en het aantal hofjes in Den Haag, 115
Hoewel er beter gescoord werd bij de ronde 2, eten & drinken, waren daar de vragen over de Tequila erg moeilijk. Kennelijk weinig cocktail drinkers in dit complex.
Bij de sport & spel ronde werd er flink op los gescoord. Er waren bij deze ronde aardig wat bonuspunten gescoord. Mar ja wie weet er nou uit welke land de sport Padel komt, of met welke sport Jamaica meedeed op de Olympische Winterspelen van 1988, nota bene 35 jaar geleden.
De laatste ronde “Weet ik veel” leverde wat leuke weetjes op. Bijvoorbeeld dat de oudste nog levende boom 5062 jaar oud is en in Californië staat, en dat de eerste vlucht naar Batavia in 1924 was met 23 tussenlandingen. En hoewel de gemiddelde leeftijd in dit complex best hoog is en er ook wel iemand van 97 jaar oud meedeed, heeft niemand die eerste vlucht meegemaakt. Het verbaasde wel dat iedereen wist dat oktober de langste maand van het jaar was.
De winnaars werden uiteindelijk Het Dameskwartet, Ritha, Anne Wil, Loes en Janny, met 40 punten. Er waren nog twee teams met 40 punten, maar uiteindelijk gaf het aantal bonuspunten de doorslag.
Al met al een gezellig middag. Klik of tik op de afbeelding links voor een leuke foto-impressie.


Foto Paaslunch

PAASLUNCH CREA- MIDDAG

Maandag 3 april hadden de dames van de CREA-middag een gezellige Paaslunch met elkaar.
Klik of tik op de foto hiernaast voor een foto-impressie.


Foto elkaar een hand geven

PLOTSELING ZORG NODIG EN DAN??

In samenwerking met de Ouderenconsulente van de Henneberg in Loosduinen organiseerde de Activiteitencommissie de Componist op woensdag 25 januari een informatieochtend in De Dirigent. Vooraf waren huis-aan-huis flyers verspreid en hingen in de liften en de vitrinekasten eveneens flyers.

Een redelijk grote opkomst luisterde aandachtig naar een presentatie van ouderenconsulente Monique en haar collega Astrid. Hierna ontstond een spontaan vragenuurtje waarbij vragen aan de orde kwamen zoals bijvoorbeeld -hoe meld je een contactadres of een sleuteladres”; – hoe regel je thuiszorg en hoe regel ik huishoudelijk hulp?

Al met al een zeer geslaagde en informatieve bijeenkomst die zeker voor een herhaling vatbaar is.


Afbeelding Happy Hour

NIEUWJAARS HAPPY HOUR

Op vrijdag 6 januari jongstleden was het eindelijk weer eens ouderwets druk in De Dirigent. De laatste keer dat wij met elkaar nieuwjaar konden vieren was in 2020 en wij hadden toen nog geen flauw idee wat ons allemaal te wachten stond.
Nog geen twee maanden later mocht er niets meer, moesten wij mondkapjes dragen, was handen schudden uit den boze, moesten wij anderhalve meter afstand tot elkaar aanhouden en mochten wij geen enkel bezoek meer ontvangen. Alles ging dicht en niets mocht er meer. Niemand ontliep de dans. Was het niet omdat er in je directe omgeving iemand ernstig ziek werd of misschien zelfs wel overleed dan was het wel omdat je zelf besmet raakte door dat vreselijke virus. Er leek dan ook geen einde te komen aan de pandemie.
Nu bijna drie jaar later konden wij elkaar eindelijk, zonder extra maatregelen, weer een gezond, veilig en gelukkig nieuwjaar wensen op de eerste Happy Hour van het Nieuwjaar. En dat deden wij in grote getale. Bij binnenkomst werd ons een heerlijk glas Prosecco aangeboden door de activiteitencommissie waarna een geanimeerde en feestelijke ontmoeting kon plaatsvinden onder het genot van, door de mensen van de activiteitencommissie, zelf gemaakte hapjes.

Laten wij hopen dat wij de komende tijd weer kunnen genieten van onze vrijheden en dat De Dirigent weer, zoals vanouds, een plaats wordt waar alle bewoners van de Componist graag komen om elkaar te ontmoeten, elkaars lief en leed te delen, zo maar een kopje koffie of thee komen drinken of om aan die gezellige vaste en incidentele activiteiten deel te nemen.
Een woord van dank aan de activiteitencommissie die ons in de gelegenheid stelde om elkaar op deze gezellige manier te ontmoeten is op zijn plaats.

Er is een Happy Hour op iedere eerste vrijdagmiddag van de maand vanaf 16:00 uur, behalve in de maanden juli en augustus.